Coś pysznego, szybkiego i kolorowego. Lekka, pełna witamin, świeżego smaku i chrupiących dodatków, a co najważniejsze, do przygotowania w mgnieniu oka. Oto ona…
Sałatka z kiszoną rzepą i kiszonymi kiełkami.
Wystarczy wymieszać ze sobą składniki i gotowe. Sałatkę możesz zabrać ze sobą do pracy lub zjeść ją na kolację w domowym zaciszu razem z chrupiącym pieczywem.
Składniki na 3 – 4 porcje:
• garść pomidorów koktajlowych
• duży, zielony ogórek
• garść szpinaku
• garść rukoli
• kiszona rzepa | 1 słoik
• kiszone kiełki | 1 słoik
• wędzona oliwa z oliwek do smaku
• szczypta pieprzu i soli
Sposób przygotowania:
Przygotuj głębokie talerze, na których później ułożysz warzywa.
Umyj i dokładnie osusz liście szpinaku i rukoli. W międzyczasie odcedź kiszoną rzepę oraz kiełki. Pokrój pomidorki na połówki oraz ogórki w plasterki.
Teraz wystarczy umieścić wszystkie składniki na talerzach, od najcięższego do najlżejszego, skropić aromatyczną, wędzoną oliwą i świeżo mielonym pieprzem.
Gotowe. Można podawać. Smacznego!
Aby przygotować to danie w domu, potrzebujesz: