Wszystkie produkty, które powstają w kuchni Spichlerza Złotego Gronia są ukłonem w stronę natury. Staramy się żyć w harmonii z przyrodą, otaczającym nas światem i w przyjaźni z ludźmi. Z wielką pasją podróżujemy po Polsce i Świecie, smakujemy, uczymy się i wracamy w nasze góry z głową pełną pomysłów i nowych inspiracji.
Owocem naszych wakacyjnych przygód są smakołyki, które pojawiają się na półkach Spichlerza. Zainspirowani podróżą do Francji połączyliśmy delikatność francuskiej kuchni ze zdecydowanym, góralskim smakiem. Tak powstały ślimaki po góralsku. Winniczki w duecie z boczkiem i bałkańskim serem smakują wyśmienicie z lampką półwytrawnego, białego wina Złoty Groń.
Z każdej podróży przywozimy nowe przepisy, nieustannie uczymy się innowacyjnych technik i łączenia smaków. Czasem oczarowani lokalną kuchnią chcemy przybliżyć naszym Gościom kulinaria odwiedzonego przez nas kraju. I tak do Polski razem z nami trafiły najwyższej jakości oliwki andaluzyjskie pełne hiszpańskiego słońca. W naszej kuchni połączyliśmy je z najwyższej jakości oliwą z oliwek, którą również starannie wybraliśmy i przywieźliśmy z Półwyspu Iberyjskiego.
Planując kolejne wycieczki i podróże wybieramy miejsca słynące ze znakomitej kuchni opartej na świeżych składnikach. Szukamy pasjonatów ekologicznych upraw i kuchni w stylu slow food, której my również jesteśmy wierni.