Lekka, szybka, efektowna i sycąca sałatka, na przygotowanie której poświęcisz jedynie kilka minut. Doskonała na domowy lunch oraz lekką kolację. To również świetna propozycja dla wegetarian, którzy poszukują nowych, inspirujących smaków. Skomponuj talerz pełen smaku i kolorów.
Składniki na 4 porcje:
- miks ulubionych sałat | 4 garści
- świeży ser organiczny | 300 g
- marynowane jabłka | 1 słoik
- avocado | 1 sztuka
- garść orzechów pekan
- naturalny miód | 4 łyżki
- musztarda francuska | 2 łyżki
- musztard dijon | 2 łyżki
- naturalny miód | 3 łyżki
- sok z cytryny | 2 łyżki
- oliwa z oliwek | 1 łyżka
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Miks sałat umyj i osusz. Marynowane jabłka odcedź a avocado pokrój na paski. Podczas gdy sałata będzie się suszyć, przygotuj miodowo – musztardowy dressing. W miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki: musztardę, miód, sok z cytryny, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
Na przygotowane wcześniej talerze rozłóż sałatę a następnie układaj kolejne składniki: orzechy, avocado, ser i kawałki pokrojonego jabłka. Następnie skrop sałatkę sosem. Aby sałatka wyglądała jeszcze bardziej atrakcyjnie, możesz udekorować ją suszonymi owocami.
Czas na posiłek. Smacznego!
Aby przygotować to danie w domu, potrzebujesz: